Προβάλλουμε και διευκολύνουμε τις Ελληνο-Ισραηλινές οικονομικές, εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις

Hilton: Εγκαίνια για το νέο Garden Inn της Συγγρού και νέα σχέδια για την Κρήτη

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει τις επενδύσεις στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά η Hilton. Έχοντας μόλις πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του νέου Hiton Garden Inn Athens Syggrou Avenue, σχεδιάζει να ανοίξει δύο ακόμα μονάδες, αυτή τη φορά στην Κρήτη.

Το νέο Hiton Garden Inn Athens στη Συγγρού

Tα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου επί της Λεωφόρου Συγγρού που φέρει την ονομασία, Hiton Garden Inn Athens Syggrou και είναι δυναμικότητας 120 δωματίων, πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία του αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάκη Βορίδη, της υπουργού και υφυπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννης και Άννας Καραμανλή και άλλων επισήμων.

Καλεσμένοι και εκπροσωπώντας το Ελληνοϊσραηλινό Επιμελητήριο, παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του ξενοδοχείου Hilton Garden Inn, ο γενικός γραμματέας κος Άρης Δασκαλόπουλος και η διευθύντρια κα Σουζάνα Φρανσές, σε μια ξεχωριστή βραδιά με ατμόσφαιρα φιλοξενίας, καινοτομίας και διεθνούς συνεργασίας, που ενισχύει την τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη της πόλης μας.

Aris Daskalopoulos is with Souzana Franses.
Στα εγκαίνια του καινούργιου ξενοδοχείου Hilton garden Inn

Ο David Kelly, Senior Vice President της Hilton για την Ηπειρωτική Ευρώπη, δήλωσε:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue, το πρώτο μας ξενοδοχείο Hilton Garden Inn στην Ελλάδα. Με την Αθήνα να αναπτύσσεται δυναμικά ως παγκόσμιος προορισμός για επαγγελματικά ταξίδια και αναψυχή, το άνοιγμα αυτού του ξενοδοχείου υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου, προσιτή διαμονή σε περιζήτητες τοποθεσίες. Οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν την πλούσια ιστορία και τη ζωντανή κουλτούρα της Αθήνας, απολαμβάνοντας τις σύγχρονες ανέσεις και τη ζεστή, φιλόξενη εξυπηρέτηση που χαρακτηρίζουν το brand Hilton Garden Inn, εξασφαλίζοντας μια αξέχαστη διαμονή.”

Ο Alan Roberts, BrandLeader της Hilton Garden Inn, δήλωσε:

“Το άνοιγμα του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue αποτελεί μια περήφανη στιγμή για το brand μας, καθώς φέρνουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον χαρακτηριστικό συνδυασμό σύγχρονης άνεσης, ζεστής εξυπηρέτησης και φιλόξενων χώρων. Η Αθήνα είναι μια πόλη γεμάτη ιστορία και πολιτισμό, και το ξενοδοχείο προσφέρει την ιδανική βάση για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να την εξερευνήσουν, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την υψηλής ποιότητας και προσιτή φιλοξενία για την οποία είναι γνωστό το brand Hilton Garden Inn σε όλο τον κόσμο. Με ευέλικτους χώρους συνεδριάσεων και άριστη συνδεσιμότητα, το ξενοδοχείο αποτελεί επίσης ιδανική επιλογή για επαγγελματίες που αναζητούν άνεση και ευκολία κατά τη διάρκεια της διαμονής τους”.

Τα πρώτα δείγματα γραφής από το νέο ξενοδοχείο είναι μάλιστα άκρως αισιόδοξα, καθώς σύμφωνα με τα στελέχη του, παρουσιάζει αυξημένη πληρότητα και ενισχυμένες προκρατήσεις για ολόκληρη τη θερινή περίοδο.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία στη Λεωφόρο Συγγρού, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στα σημαντικότερα αξιοθέατα και τις βασικές περιοχές της Αθήνας. Ο κοντινός σταθμός του Μετρό Συγγρού-Φιξ εξασφαλίζει άνετη σύνδεση με το κέντρο της πόλης και τη γραφική Αθηναϊκή Ριβιέρα. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν φημισμένα ορόσημα όπως η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Πλάκα και το γοητευτικό ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τη ζωντανή γειτονιά της Καλλιθέας. Επιπλέον, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών απέχει οδικώς μόλις 30 λεπτά.

Τα σχέδια ωστόσο της αλυσίδας δεν σταματούν στο Garden Inn αφού σε συνεργασία με την Nova Constructions και την Green Properties – Μελάκης Α.Ε ετοιμάζεται να ανοίξει δυο ακόμη μονάδες, στην Κρήτη αυτή τη φορά. Ο λόγος για το Hilton Garden Inn Chania City και ένα ακόμα στο Ηράκλειο της Κρήτης υπό το brand Tapestry Collection by Hilton.

Οι δύο νέες μονάδες της Κρήτης

Το Hilton Garden Inn Chania City αναμένεται να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο, στο κέντρο των Χανίων, στην πλατεία 1866. Η μονάδα θα είναι δυναμικότητας 48 δωματίων ενώ στον τελευταίο όροφο θα φιλοξενεί rooftop bar-restaurant.

Όσο για το Ηράκλειο, το ξενοδοχείο θα ανοίξει και πάλι σε συνεργασία με το προαναφερθέν επιχειρηματικό σχήμα και θα φέρει το brand Tapestry. Σημειωτέων ότι το brand Tapestry υπάρχει ήδη στο νησί, καθώς έχει ανοίξει το Chania Flair Boutique Hotel, Tapestry Collection by Hilton, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζονται και δύο ακόμα μονάδες της συγκεκριμένης επωνυμίας. Να σημειωθεί ότι η μονάδα του Ηρακλείου θα ανοίξει στις αρχές του 2026.

Όσον αφορά στα τρία ξενοδοχεία Αθήνα, Χανιά και Ηράκλειο του επιχειρηματικού σχήματος Nova Constructions και την Green Properties – Μελάκης Α.Ε αφορούν επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ η κάθε μία, χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτή η αγορά των ακινήτων.

Το αποτύπωμα της Hilton στη χώρα

Σε κάθε περίπτωση , τα τουριστικά ρεκόρ της χώρας τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έλκουν το brand να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το αποτύπωμά του στην ελληνική αγορά. Πέρα από ιστορικό Hilton των Αθηνών που αναμένεται να κάνει εγκαίνια τον Νοέμβριο του 2025 υπό το brand της Conrad και αφότου έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση ύψους 340 εκατ. ευρώ που πραγματοποιεί ο όμιλος TEMES, η Hilton σχεδιάζει να προσθέσει ένα ακόμα ξενοδοχείο στο χαρτοφυλάκιό της αυτή τη φορά στο νησί των Φαιάκων. Το νέο ξενοδοχείο θα είναι το Attika Beach Hotel στη Νότιο Κέρκυρα, το οποίο εξαγοράστηκε από την Οικογένεια Τρούλη από την Κρήτη (διαθέτει την αλυσίδα ξενοδοχείων Troulis Royal Collection).

Πλέον ο ξενοδοχειακός κολοσσός, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, διαθέτει 50 ξενοδοχεία στη χώρα μας μετά και την ενσωμάτωση, τον Ιούλιο του 2024, της αλυσίδας Small Luxury Hotels of the World™ (SLH), από 9 που ήταν πριν από αυτή. Πρόκεται για ξενοδοχεία που είτε λειτουργούν είτε αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες προσεχώς. Εξ αυτών τα 36 είναι υπό το brand SLH, εννέα φέρουν το brand Curio, δυο την επωνυμία Hilton Garden Inn, δυο το brand Tapestry Hotels και ένα η ναυαρχίδα της το brand Conrad.

ΠΗΓΗ insider.gr economistas.gr